Avansert søk


Klubbmesterskap 2018 - Sammenlagt resultat

Vi gratulerer Hjallis og Jens med gull i klubbmesterskapet 2018!

1. 485,58 Hjalmar Engesvik - Jens Noddeland

2. 478,28 Harald Alsvik - Flemming Knutsen

3. 421,68 Arvid Haugen - Svein T. Røed

4. 418,77 Ingunn Aasebø - Hans Lauritzen

5. 417,01 Even Helge Høgbråt - Jon Hagelia

6. 407,81 Jan Bergslien - Kåre Tore Halvorsen

7. 387,10 Stig Hansen - Thor A. Ausland

8. 377,31 Per Einar Pedersen - Odd Ivar Bredesen

9. 340,68 Elin Garthe - Raoul Matson

Ny nyhetsartikkel

Det har vær litt "dødt" på hjemmesiden en stund grunnet redaktørenes fravær, men nå kommer det noen bevingede ord fra de tre siste kveldene som da også omfattet vårens miniturnering (to kvelder tellende av tre). Første kvelden var det hele 5 hele bord og her var det Kjell og Christian som stakk av med seieren. Samme par vant siste kveld og vant likeså godt hele turneringen sammenlagt (se tabell under "Les mer...". Jan Ove og Tormod vant kveld to.

Beklageligvis var det kun 3 hele bord de to siste kveldene. Vi håper antall par øker igjen de resterende kveldene som er igjen av vår-sesongen. Litt merkelig at absolutt ingen kunne stille opp som makker til vedkommende som annonserte at han var ledig den siste tirsdagen....

Sist helg ble det arrangert NM for bedriftslag på et hotell på Sola. To lag fra Statoil stilte (og representerte hele 25% av hele feltet som deltok). Vi gratulerer Statoil BK 2 med sølvmedalje i mesterskapet og laget besto av Kjell L, Christian Erling, Jan Aa., John Lage og Jan Ove. Statoil BK 1 med Roald, Terje, Thor Erling og Jan Henrik sleit fra start av og hadde vel ikke flyten. De tok til slutt 7. plassen. LINK til resultater.

 

Resultatet for 13/3-2018 er klart

Kveldens resultat er klart. Gratulerer til kveldens vinnere, Ingeborg og Tron.

 


Stillinga i klubbturneringa etter 11 av 12 kvelder er også klart.

 

 


I kveld er også Simultanturnering. Sjekk NBFs sider og se hvordan du har gjort det i landssammenheng.

 

 

 

Klubbmesterskapet 2018: Bjørn og Simen vant omgang 3 mens Ludvig og Svend (Anne) overtok ledelsen sammenlagt

Bjørn og Simen Helgeby gikk seirende ut av omgang 3 da klubbmesterskapet fortsatt på Sande Ungdomsskole tirsdag. Samtidig overtok Ludvig Guldal – Svend Rasmussen (Anne Foon) ledelsen sammenlagt etter å ha blitt nummer 3 i omgangen. Frank Indlagen – Jan Gunhildstad ble nummer 2 i kveldens omgang og avanserte dermed også til 2. plassen sammenlagt. Bjørn og Simen har kun deltatt i 2 av 3 omganger og er derfor ikke bedre enn nr. 7 mens Bent Gran – Jan Ingar Løvaas hadde en middels dag og falt ned til 3. plassen. Den 4. og siste premieplassen holdes foreløpig av Erling Galleberg – Einar Nyork som med sin 10. plass i omgangen deiset ned fra tetplassen som de overtok etter seieren sist. Også i denne omgangen deltok det 13 par. Ingen endring blant topp 6, kun innbyrdes plasseringer blant de 5 beste.

Resultat Vår 3 - 22.2 - 8.3 2016

1.   192,2    Stig  Ellingsen - Sølvi Nicolaisen (2) / Sven Elvegård (1)

2.   158,9    Ine Lillevik  (2) - Frank Ståle Karlsen (2)

3.    148,0   Snorre Omreit  -  Harry Nymo

4.   154,7   Bengt Gøran Karlsson (2)  - Terje Lagaard (2)

5.   151,32  Per Hafnor  (2)  - Ida Novik Nilsen 1 / Marcus Vold (1)

     75.6      Håvard Larsen  (1) - Jostein Øvervatn (1)

    46,9      Thorbjørn Benjamiinsen (1)  - Leif Johan Evjen (1)

B Pulja

1. 128,8   Kåre Johansen - Linn Lillevik (2) / Lars Kristiansen (1)

2.  107,3  Gro Karlsen / Bodil Skogøy

3.  106,4  Arne Jensen - Lena M. Koch

VANDERBILT - Round of 64

Under Spring Nationals i Philadelphia, USA ble Round of 64 i lagturneringen VANDERBILT spilt tirsdag, og det er vårmesterskapets hovedturnering. 

Dette er en av de mest prestisjetunge lagturneringene i verden. Det ble først spilt en kvalifiseringsrunde for å komme ned til 64 lag (de best seedede lagene slapp å spille den kvalifiseringsrunden). Jeg har funnet fem lag med norske spillere i lagoppstillingene for Round of 64 (tips meg hvis jeg har oversett noen).

Det var disse lagene:

ZIMMERMANN: Tor Helness og Geir Helgemo

DIAMOND: Boye Brogeland og Espen Lindqvist

GROSSACK: Tor Eivind Grude og Lars Arthur Johansen

AA: Terje Aa, Allan Livgård, Jostein Sørvoll og Sverre Koch

MADNESS: Odin Svendsen og Fredrik Helness

GROSSACK: Tor Eivind Grude og Lars Arthur Johansen

Av de norske var det Helness-Helgemo som var på BBO tirsdag da laget deres sin kamp ble overført i de to siste settene, og jeg fulgte med der.

ZIMMERMANN kom en god del under i det første av det fire settene, men tok nesten igjen ledelsen i andre sett og lå under med kun 3 IMP. I starten av tredje sett satt det norske paret satt fullstendig mot kortene i de første spillene. Da Gromov-Dubininin som i denne turneringen er tatt med på Zimmermann sitt lag brant en bra lilleslem som ble meldt mot H/H så det litt skummelt ut – plutselig 14 IMP bak.

De IMPENE fikk ZIMMERMANN imidlertid tilbake i det neste spillet da en av H/H sine motspillere bommet hjerteren med denne beholdningen:

753 mot AKJ104

Spillefører tok en direkte hjerterfinesse med tieren og tapte stikk til damen singel bak – en læreboks-variant! Å spille en honnør først for å gardere mot damen singel var tingen (å ta direktekappen kunne kanskje vært riktig og gjort spillet lettere for spillefører om han i saksen satt med damen fjerde). Med det som var en unødvendig hjertertaper gikk 4 hjerter en bet mens russerne hadde spilt 3NT med elleve stikk ved det andre bordet, 13 IMP til ZIMMERMANN.

Etter det lå kampen og vippet lenge. Et viktig spill mot slutten av 3.dje sett var dette:

 

Ved det ene bordet stoppet N/S i utgang, men Helness-Helgemo meldte seg frem til den glimrende slemmen 6 hjerter. Den er dog kun sikker helt til man ser at Ø/V kan få seg en kløverstjeling med kløver ess ut, men skjer det er det uflaks. Og det må kløver ut mot kontrakten som spilles av nord. Heldigivis fant ikke øst utspillet av kløver ess og det ble fortjent (synes jeg) slem til bokføring for det norske paret. Et slikt spill svinger 26 IMP (13 inn i stedet for 13 ut om dte blir bet), og det avgjorde på en måte kampen skulle det vise seg.

Etter at denne slemmen føk hjem var ZIMMERMANN oppe i en brukbar ledelse, men så gjorde Dubinin en uforståelig feil i motspill i det siste spillet slik at en soneutgang som enkelt burde gått beit føyk hjem. ZIMMERMANN ledet dermed med kun 6 IMP før de siste femten spillene hvor det utviklet seg slik at det ikke var akkurat noen sikker vei til avansement. Men til slutt vant laget med de to norske spillerne med 10 IMP.

Lag DIAMOND med Brogeland-Lindqvist var store favoritter mot lag CASSEL, men slet litt underveis. Kampen deres ble også jevn helt til slutt, og da var DIAMOND foran med 14 IMP.

Helnorske lag AA lå endel under etter femten spill, vant andre sett klart og ledet kampen, men sterke PD-TIMES tok over og ledet med fattige 6 IMP før de siste femten spillene. Den kampen ble enda jevnere enn de to førstnevnte, og dessverre røk lag AA ut med fattige 7 IMPs margin.

Odin Svendsen og Fredrik Helness sitt lag bestod foruten av de to norske av noen svenske damespillere og en New Zealander. De lå ganske mye under underveis i sin kamp, men slo kraftig fra seg mot slutten og tapte med kun 6 IMP mot et kinesisk lag.

Grude-Johansen sitt lag GROSSACK møtte profflaget SCWARTZ. På det norske parets lag spilte en kjenning av meg her Down Under,  Liam Milne fra New Zealand (nå bosatt i Australia). I andre sett (av 3) fikk han og Bart Bramley bra draget på det og det så ganske lovende ut en lang stund. Etter en bra start på runden satt Milne vest med disse kortene:

Meldingene med nord som giver og ingen i sonen gikk 1 spar fra nord, 2 hjerter fra Bramley (øst) og 4 spar fra syd. Hva ville du meldt nå?

Ved det andre bordet meldte Stamatov (Bulgaria) 5 hjerter i samme meldesituasjon. Milne satset høyere og hoppet til 6 hjerter! Den ble doblet, og slik så hele spillet ut:

Nord (David Gold, England) kan vel neppe klandres for å doble slemmen med tre ess (!), men Bramley hadde ingen problemer med å vinne tolv stikk, forsvaret fikk kun for ruter ess.

Ved det andre bordet meldte altså vest 5 hjerter som også ble doblet, og den ble vunnet med ett overstikk, +750 til Ø/V. Men det var altså ikke god nok score, med doblet slem som ble vunnet ga spillet 10 IMP til Grude/Johansen sitt lag. Lag SCWARTZ ble imidlertid for sterkt, og det ble til slutt tap med 41 IMPs margin for Grude-Johansen sitt lag.

Dermed er altså to «norske» lag videre til Round of 32. ZIMMERMANN skal der møte SCHWARTZ (med bl.a. engelske Gold og bulgarerne Stamatov og Danilov) mens DIAMOND møter DEMIREV (et profflag som også har med noen velkjente bulgarere).