Advanced search


Ny nyhetsartikkel

Suveren seier til Svein og John Ivar, gratulerer.

Neste spillekveld skulle vært simultanturnering, men det lar seg ikke kombinere med vår avslutning, så der melder vi oss av. Siste spillekveld blir med makkertrekking og toto. Møt opp!

 

SPILL BRIDGE 2, leksjon 7 (m/opptak av leksjonen)

Nederst i dette innlegget finner du en link til et opptak av Leksjon 7 i bridgekurset Spill Bridge 2. Leksjonen foregikk onsdag kveld. Det er første gang vi forsøker dette med å legge ut et opptak av leksjonen. Dette er et rent opptak og er ikke redigert på noen måte. Så eventuelle feil og «småsurr» underveis i leksjonen er ikke tatt bort, men innholdet er i alle fall stort sett slik det er i manuskriptet for leksjonen (som dere også får tilsendt som sammendrag av leksjonen). Så videoen kan nok være nyttig for de som ønsker å se og høre leksjonen en gang til, eller for deltakere som kanskje ikke hadde anledning til å være tilstede onsdag kveld.

Hele leksjonen varte ca. en time. Leksjonens tema er motspill, men det er også en liten repetisjon av noe av det som ble gjennomgått i Leksjon 6.

Merk at i opptaket ser vi det som ble vist på skjermen min, mens det for de som fulgte leksjonen på opplæringsbordet (BBO) ble noen av eksemplene vist til deltakerne med kun en av spillernes hånd, den som hadde «problemet». Så hvis du ser denne videoen nå, husk å tenke på at ved bridgebordet ser vi ikke alle fire hendene. I noen av eksemplene er det derfor viktig å fokusere på den spilleren som har problemet.

Merk også at i de to første eksemplene som handlet om «unntak fra meldereglene), og om å kunne støtte med kun tre korts støtte, må det ikke glemmes at meldingene da (etter støttemeldingen) ikke nødvendigvis er slutt. I eksempel 1 (1 hjerteråpning og støtte til 2 hjerter med tre korts støtte) så ville/burde nok åpneren over makkerens støttemelding til 2 hjerter ha foreslått 3 grand med sine 19 hp og jevn hånd. Men i denne omgangen var det viktigste å se på vurderingen til den som skulle svare på åpningsmeldingen, og i eksempel 2 fokusere mest på åpnerens andre melding (støtte med kun tre korts støtte).

Vi håper det å kunne se gjennom dette opptaket kan være nyttig for noen, og om det skulle være noen spørsmål er det mulig å spørre meg eller en annen av bridgelærerne.

(Leksjonen starter 53 sekunder ut i videoen)

Sommerbridgen starter onsdag 2.mai

Sommerbridge arrangeres hver onsdag i perioden 02. mai 2018 - 29. august 2018 kl 18:30 på Knarvik VGS.

Det spilles over 16 kvelder der 9 beste resultat med 5 forskjellige makkere teller sammenlagt. Kveldspremiering og sammenlagtpremiering.

Startkontingent kr 60,-. Kretspoengbonus.

Resultat 19. april

Det møtte 6 par til  andre runde av Vårturneringen. Det ble tredeling av seieren mellom Ståle/Roger, Bjørn/Johnny og Mini/Odd Roar med resultatet 58,3 %.

Sammenlagtresultat etter to av tre runder:

Roger - Ståle......................109,3 %

Knut - Johnny.....................108,3 %

Mini- Odd Roar...................108,3 %

Kolbjørn - Gunnleiv............104,7%

Tor Kyrre - Stig..................100,0 %

Øystein - Sverre..................92,8 %

Brynjar - Asbjørn.................85,4 %

Enkeltkveld

Siste kveld før årsmøtet ble vunnet suverent av Ketil og Arild. Vin også til Bjørn og Kjell R på 2. plass.