Et innlegg fra bloggen Sølvi Remens blogg Sølvi Remens blogg

Ha øye for mer enn HP, ja

 

Spillet som Kristian B Ellingsen refererte i EM-bloggen i dag var et meget interessant spill.

 

 

 

I en annen kamp valgte nord å åpne i 1NT (14-16).

Hånden virker veldig fargeorientert, men når man er i midten av NT intervallet er det vanskelig å gjenmelde hånden hvis makker ikke har hjertertilpass.

Syd meldte 2 kløver (stayman) som ble doblet av vest. Nord måtte nå (etter deres system) melde pass for å benekte kløverhold. Hva ville du gjort med øst sin hånd?

Jeg mener at dette er en situasjon for å "legge hodet på blokken" og melde 5 kløver. Motparten har enda ikke fått vist noen farger og må gjette på 5 trinnet. Nord har åpnet med 1NT og har normalt 2+ kløver, makker har doblet 2 kløver noe som normalt viser 5+ kort i fargen. Du kan derfor være sikkert på at syd er kort i kløver. Med bare 2 HP utenom kløver er det veldig sannsynlig at det kan stå slem motparten sin vei.

Ved dette bordet meldte øst en, etter min mening, slapp 3 kløver. Syd doblet opplysende og nord meldte 3 hjerter. Hva vet syd nå?

Syd kan regne seg frem til at paret tilsammen mangler max 7 HP i de andre fargene. Honnørmessig kan det fra start se ut som at det er langt frem til slem med syds hånd, men nå bør syd tro på 6 trinnet og vurdere 7 trinnet. Noen synes sikkert det er for hardt, mens de mer optimistiske melder det øst burde meldt... 5 kløver - exclution blackwood.

Over makkers forventede 5 rutersvar (3 key cards) kan syd melde 5 spar for å spørre etter trumfdame. Nord svarer nå 5 NT for å vise damen og benekte konger under trumffargen. Syd kan nå melde 6 ruter for å spørre etter ruterdame og passe når makker benekter denne med 6 hjerter.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.