Et innlegg fra bloggen Kristoffer Hegges blogg Kristoffer Hegges blogg

Stopp og tenk...

Dette spillet dukket opp fra en lagkamp jeg spilte i helgen på BBO.

 

Utspill: Spar 10

Litt hardt, men absolutt spillbart. Spar 10 ut så ikke så bra ut for min del, men håpet steg da den gikk til liten, esset og liten. Nord fortsatte med ruter til kongen i bordet. Hjerter 10 fra bordet fikk beholde stikket. Hjerter 9 i neste runde gikk til liten, liten, og avkast av ruter fra syd.

Det er nå det kritiske punktet kommer. For hva skjer om vi fortsetter med nok en trumf fra bordet? Jo, nord stikker med esset og frir seg med et svart kort. Bordet er Låst! Da blir vi nødt til å gi avkall på et trumfstikk eller sparstikk, i tillegg til kløvertaperen.

Så for å unngå dette må vi tømme nord for svarte kort før vi spiller den tredje trumfen. Det er veldig trolig han har 6-kort ruter og 4-kort hjerter. Og siden han ikke skiftet til single kløver har han single spar ess og dobbel kløver. (Med singel kløver hadde han sannsynligvis skiftet til den i stikk to for å prøvde å få inn makker på ruteress senere).

Derfor tar vi AK i kløver før vi fortsetter med den tredje trumfen. Nord kommer inn og har bare røde kort å spille. Vi stikker hjemme på hånden, tar ut trumfen og gir bort et kløverstikk. Spartaperen forsvinner nå på kløverfargen som nå er spilt god.

Hele spillet:

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.