Et innlegg fra bloggen Kristoffer Hegges blogg Kristoffer Hegges blogg

De gamle er eldst..

 .. er et ordtak som brukes for å i si at de gamle er mest erfaring, eller de gamle er best/flinkest.

Men når vi ser på topp 10-listen i åpen klasse, er det på ingen måte slik at ordtaket stemmer. Gå deg en tur gjennom lokalet i Ungarn, og du vil vasse i spillere som er født på 90-tallet. Den yngste (så vidt jeg vet) er Italias Giovanni Donati som er født som sent som i 1998, som spiller med en litt eldre makker Alessandro Gandoglia (1990).

Svenskene har med seg brødrene Ola og Mikael Rimstedt (født 1995) og ligger på 3.plass, Polens Michal Klukowski (født 1997) er plassen bak, Vesa Fagerlund for Finland (1992) ligger på sjetteplass.

Vi er ennå ikke halvveis, så det er god tid for de gamle å vise hvor viktig erfaring er i dette gamet. Den største skuffelsen så langt er Monaco, men jeg er sikker på at de vil klatre sakte men sikkert oppover, og kanskje kjempe om gullet til slutt. Vi får bare vente og se.

 

Tilbake til hvor alt startet for Rimsteds: Fv: Ola,Sandra, Cecilia, Mikael

Sandra og Cecilia spiller mot det norske damelaget kl 13:20 i dag, og er blant favorittene til å bli Europamestre. Vi satser på at våre damer setter kjepper i hjulene for svenskene allerede fra starten av!

 

 

Ellers:

I åpen klasse Norge får tildelt 12 VP i dagens første kamp da de hadde walkover, men vi får følge de norske farger på BBO i dagens andre og fjerde kamp mot henholdsvis Bulgaria og Danmark. Det er fortsatt tett i kampen om topp 6, men for Norge sin del er det lysere enn det ser ut til.

Cross table by rank gir oss et bilde av hvordan et lag ligger an i forhold til hvem de har møtt. Nei, ingen lag er bare å feie over på dette nivået, men det er klart verre å møte et topp 10 enn et bunn 10 lag. La oss se litt nærmere på dette.

Her ser vi blant annet at ingen av lagene topp 6 har møtt hverandre, og flere av dem har møtt kun 2 (England kun 1) topp 10. Det betyr at flere av dem vil få et mye tøffere program fremover enn de har hatt til nå. Norge har møtt to av lagene topp 6, men vant begge, så det lover godt.

Vi må også ned på listen og se hvem av topplagene som har møtt svak motstand.

I denne listen ser vi hvilke lag topp10-listen har møtt i bunnen. Her ser det utvilsomt veldig bra ut for Norge som har igjen mange av de antatt svakeste lagene, i tillegg til at de har plukket de poengene de skal mot de «svake» de har møtt. Vi kan derfor med god grunn være optimister på VM-plass og medalje.

Damene våre startet dagen med walkover, men skal spille sin første kamp kl 13:20 mot en av favorittene, Sverige. Vi håper på en god start!

 

Våre veteraner er også i gang, og men gikk på et 14-6 tap mot Ungarn i en kamp det ble svært mange svinger. Hele 120 imp svingte frem og tilbake i kampen. Dette er gutter med erfaringen inne, så de blir ikke brutt ned av å tape en kamp eller to. De kommer nok sterkt tilbake så snart de starter neste kamp. Vi krysser fingrene for norske farger i alle klasser!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.